2013 – Lang en gelukkig

Een vrolijk stuk in een bijzondere setting.

Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan. Was er een bos wat nu allang niet meer bestaat. Waar het in sprookjesboeken altijd over gaat. Toen er nog lang geen euro was, of een pinautomaat. Toen prinsen zich nog met prinsessen verloofden. En kinderen nog in elfjes geloofden. En stress, dat bestond niet en nooit was er iemand nukkig. Daarom leefde toen iedereen Lang en Gelukkig.

Theatergroep Honger nam het publiek in de wereld van toverfeeën, valse stiefzusters en boze wolven in de sprookjesachtige omgeving van het Ravelijn. De voorstelling Lang en Gelukkig is een verzameling klassieke sprookjes die zijn gemoderniseerd. Zo kan Roodkapje de charmes van de Grote Boze Wolf niet weerstaan, heeft de prins tot ergernis van zijn moeder nog steeds geen geschikte vrouw gevonden en wordt Assepoester geterroriseerd door haar valse stiefzusters Paris en Hilton.

Theatergroep Honger brengt de sprookjes tot leven met een knipoog naar de maatschappij. Sprookjesfiguren die elkaar nooit zouden ontmoeten komen samen in een komisch tafereel met een serieus randje. Lang en Gelukkig was een energieke, absurdistische en komische voorstelling in het unieke decor van het Ravelijn onder leiding van Erol Struijk.