Bio’s

Annebelle Kools

Tijdens haar studie in Utrecht is Annebelle begonnen met het volgen van toneel-, dans- en kleinkunstlessen. Daarnaast was Annebelle werkzaam bij cultuurcommissie ‘Uit in de Uithof’ in opdracht van Universiteit Utrecht. Terug in Brabant speelde Annebelle als gastspeler bij theatergroep Variant in Roosendaal en in een straattheaterproject van Het Zuidelijk Toneel. Tijdens de vooropleiding Docent Drama aan de Fontys Academie werkte Annebelle bij Het Zuidelijk Toneel als educatiemedewerker.

Sinds 2012 is Annebelle lid van theatergroep Honger. Annebelle is daarnaast een van de medeoprichters van Productiehuis Huis aan de Schelde, is afgestudeerd aan de opleiding Kunsteducatie in is werkzaam bij Bibliotheek West-Brabant.

Danielle Bennenk

Danielle heeft van 2007 tot 2012 met veel plezier gespeeld bij toneelvereniging Première in Bergen op Zoom. Tijdens deze periode heeft ze ook deelgenomen aan verschillende producties van de Vierschaar en heeft ze bijgedragen aan het cultuurcollectief Huis aan de Schelde. In 2019 heeft ze het toneelstuk “God van de Slachting” geregisseerd voor toneelvereniging Première.

Na een aantal jaren geen toneel te hebben gespeeld, begon het in 2023 weer te kriebelen toen ze onverwachts de kans kreeg om mee te spelen in ’53 van de Vierschaar. Ze sluit nu als gastspeler aan bij Theatergroep Honger en is blij dat ze met deze fijne én getalenteerde groep personen de productie van 2024 op de planken mag zetten. In het dagelijks leven werkt Danielle als onderwijsmanager bij Curio. Sinds 2018 woont zij in Dreischor, Schouwen-Duiveland, maar ze rijdt met veel liefde vanuit ’t Zeeuwse naar Bergen op Zoom om deze productie mee te kunnen maken.

Tom van den Bergh

In 1999 werd Tom lid van toneelvereniging Marie Adolphine in Ossendrecht. Na 2 jaar maakte hij de overstap naar musicals. Tom was te zien in de producties ‘Fame’ en ‘Pippin’ van Musicalplan Zuidwest. Later speelde hij van 2005 tot 2010 bij de Bergse Operette Vereniging (BOV) en had gastrollen bij de MusicCompany. Bij toneelvereniging Premiere speelde hij diverse rollen onder leiding van Arthur van Broekhoven. Oa ‘Festen’, ‘Idioten’, ‘Kinky Boots’ en ‘Nu even wel, nu even niet’. Van 2010 tot 2014 was hij regieassistent en stagemanager tijdens de voorstellingen van de BOV. In 2012 speelde hij samen met onder ander Jan Dua en Jasper Koopmans met Theatergroep Ludiek de voorstelling “Zwerfhonden” op diverse locaties in Noord-Brabant en België. In 2014 en 2015 was hij regieassistent tijdens de voorstellingen “Death at a funeral” en “Kinky Boots” van Openlucht Theater Oosterhout.

Sinds 2018 is Tom regisseur geworden bij Invitéater in Roosendaal, en heeft onder andere “Kat de gelaarsde”, “DeKooRum” en “Groener Gras” geregisseerd. Ook regisseert Tom sinds 2020 de twee-jaarlijkse nieuwjaarsrevue in Oosterhout. Tom’s eerste aanraking met Honger was tijdens een reprise van “De Pop” in 2006 waar hij het licht verzorgde. Later zou hij opnieuw aansluiten bij honger maar nu op het toneel en zijn eerste productie was “de Jossen” in 2009. Sindsdien heeft hij, met uitzondering van 2012, in alle producties meegedaan als acteur.

Daan Quaden

Vanaf zijn kinderjaren heeft Daan lessen klassiek ballet en moderne dans gevolgd bij het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom. Later heeft hij hier ook acteer- en trompetlessen gevolgd. Daan heeft aan diverse culturele projecten meegewerkt, zowel binnen als buiten Bergen op Zoom. Zo speelde hij in de musical ‘Fame’ van Musicalplan Zuidwest, in diverse producties van de Vierschaar en de Bergse Operette Vereniging (BOV), producties voor de Kunstbende en voor Scoop.
In 2009 heeft Daan een jaar de opleiding docent drama gevolgd aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg. In 2010 is Daan voor het eerst te zien geweest in een productie van Theatergroep Honger. Daarnaast is hij ook lid van het Gezellentoneel en zeer actief in een Bergse bouwclub.

Koen van Dongen

In 2007 werd Koen op 9- jarige leeftijd lid van Jeugdtheater Rotonde in Bergen op Zoom. Daar begon hij heel voorzichtig als een verlegen en schuwe jongen met zijn eerste toneellessen en uiteindelijk ook toneelstukken. Met als doel; zichzelf beter leren kennen en het eventueel ontwikkelen van zijn zelfvertrouwen. Dit bedacht hij uiteraard op deze jonge leeftijd niet zelf, maar kwam uit de koker van zijn ouders. Waar hij ze op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor is.

Koen begon het acteren namelijk erg leuk te vinden en rolde na 4 jaar in zijn allereerste productie voor, toen nog Stichting de Zoomerspelen (wat later Stichting de Vierschaar werd); Diederick het kind van de rekening. En sindsdien is hij altijd betrokken gebleven bij Stichting de Vierschaar. Jeugdtheater Rotonde bleef altijd zijn thuisbasis vanwaar hij soms uitstapjes deed naar bijvoorbeeld: een kleine theatertour met de voorstelling It’s not easy being a borderliner. In 2015 was zijn grootste uitstapje, toen hij besloot de Toneelstukken achter zich te laten en de overstap te maken naar Musicals. Mits hij aangenomen werd bij Stichting Bov. En dat werd hij! Geheel tegen verwachting in begon hij bij de Bov en mocht hier diverse rollen spelen wat zorgde voor menig persoonlijke hoogtepunten. Vanuit daar ging het snel. Hij mocht rollen spelen bij Het Berregs Leuttejater, Stichting BAM en Kasseien. En nu mag Koen zeggen dat hij onderdeel van Honger is. Met een hoop dankbaarheid en een gezonde spanning begint hij nu, waar het allemaal begon; Toneel. Het vertellen van een verhaal. Jezelf ontdekken. En daar heeft hij toch zin in!

Amke Bogers

Op twaalfjarige leeftijd startte Amke haar ‘toneelcarrière’ bij Merijntje Gijzen. Haar eerste optreden was in de stromende regen tijdens het Bergse Straattheater in 1997. Na een aantal jaren groeide ze door naar ‘Jong Volwassenen’ van Jeugdtheater Rotonde. Sinds 2006 is ze onderdeel van Theatergroep Honger. Theater werd meer dan een hobby en in hetzelfde jaar startte ze met de opleiding Film- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht om aansluitend haar Master Theaterwetenschappen te behalen aan de Universiteit van Antwerpen. Amke is lange tijd werkzaam geweest in het Chassé Theater Breda, waar ze zich bezig hield met communicatie, marketing en educatie. Nu zet ze deze talenten in bij Zeeuwse Landschap

Hilde Koopmans

Als kind vond Hilde de magie van theater al heel bijzonder. Culturele uitstapjes waren onderdeel van haar opvoeding. Vanuit die beleving is ze zelf begonnen met theater.

Hilde heeft een aantal jaar bij jeugdtheater Rotonde gespeeld. In 2014 is ze als gastspeler begonnen bij Theatergroep Honger, en sindsdien maakt zij deel uit van de vaste groep spelers. Hilde is afgestudeerd aan de Pabo in Vlissingen, heeft als Chef Bediening gewerkt bij Villa Heidetuin, en is inmiddels werkzaam bij Fasehuis Memo in Bergen op Zoom en werkt daar met (jong-) volwassenen.

Jan Dua

Als kleine jongen is Jan voor het eerst in aanraking gekomen met theater toen zijn vader hem mee nam naar het Koninklijk Jeugdtheater in Antwerpen. Toen kleine Jan dit stuk een jaar lang tot in den treuren had nagespeeld besloot zijn vader hem toch maar op toneel te doen. Elke zaterdagochtend brachten zijn ouders hem naar Merijntje Gijzen in Bergen op Zoom. En zo is het allemaal begonnen….
Jan speelde daarna Jospeh in de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ van Musicalplan Zuidwest. Sinds 2006 is hij onderdeel van Theatergroep Honger. Hij vertolkte ook diverse rollen bij de Bergse Operette Vereniging (BOV), Jeugdtheater Rotonde, de Vierschaar en Theatergroep Reflex. In 2012 heeft hij met Theatergroep Ludiek de voorstelling ‘Zwerfhonden’ op diverse locaties in Noord Brabant en België gespeeld. Daarnaast heeft Jan een deel van de opleiding Docent Drama aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en maakt hij sinds 2013 deel uit van het artistieke team van de BOV als regie assistent en stage manager.

Oud spelers:

  • Karen Dekkers
  • Sanne van Lammeren
  • Jasper Koopmans
  • Diemer van Wijk
  • Laura van Mechelen
  • Valentijn de Jonge
  • Bart Boschman
  • Merel Withagen
  • Julia Dierikx