Bio’s

Koen van Dongen

In 2007 werd Koen op 9- jarige leeftijd lid van Jeugdtheater Rotonde in Bergen op Zoom. Daar begon hij heel voorzichtig als een verlegen en schuwe jongen met zijn eerste toneellessen en uiteindelijk ook toneelstukken. Met als doel; zichzelf beter leren kennen en het eventueel ontwikkelen van zijn zelfvertrouwen. Dit bedacht hij uiteraard op deze jonge leeftijd niet zelf, maar kwam uit de koker van zijn ouders. Waar hij ze op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor is.

Koen begon het acteren namelijk erg leuk te vinden en rolde na 4 jaar in zijn allereerste productie voor, toen nog Stichting de Zoomerspelen (wat later Stichting de Vierschaar werd); Diederick het kind van de rekening. En sindsdien is hij altijd betrokken gebleven bij Stichting de Vierschaar. Jeugdtheater Rotonde bleef altijd zijn thuisbasis vanwaar hij soms uitstapjes deed naar bijvoorbeeld: een kleine theatertour met de voorstelling It’s not easy being a borderliner. In 2015 was zijn grootste uitstapje, toen hij besloot de Toneelstukken achter zich te laten en de overstap te maken naar Musicals. Mits hij aangenomen werd bij Stichting Bov. En dat werd hij! Geheel tegen verwachting in begon hij bij de Bov en mocht hier diverse rollen spelen wat zorgde voor menig persoonlijke hoogtepunten. Vanuit daar ging het snel. Hij mocht rollen spelen bij Het Berregs Leuttejater, Stichting BAM en Kasseien. En nu mag Koen zeggen dat hij onderdeel van Honger is. Met een hoop dankbaarheid en een gezonde spanning begint hij nu, waar het allemaal begon; Toneel. Het vertellen van een verhaal. Jezelf ontdekken. En daar heeft hij toch zin in!

Merel Withagen

In 2009 startte Merel bij de musicalklas op het CKB. Daar heeft ze later ook het jeugdtheaterlab mogen volgen. Via de musicalklas maakte ze kennis met Stichting de Vierschaar. Daar heeft ze een aantal leuke rollen mogen spelen sinds de heropvoering van “Diederick, het Kind van de Rekening”. Verder speelde ze bij Jeugdtheater Rotonde, JuniorMusicalClass en Toneelvereniging Première. Momenteel volgt Merel een vooropleiding Muziektheater aan de MusicAllFactory in Tilburg. Ze hoopt na de zomer te mogen starten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Tom van den Bergh (1983)

In 1999 werd Tom lid van toneelvereniging Marie Adolphine in Ossendrecht. Na 2 jaar maakte hij de overstap naar musicals. Tom was te zien in de producties ‘Fame’ en ‘Pippin’ van Musicalplan Zuidwest. Later speelde hij bij de Bergse Operette Vereniging (BOV), had gastrollen bij de MusicCompany en rollen in diverse openluchtspektakels bij de Vierschaar. Bij toneelvereniging Premiere speelde hij diverse rollen onder leiding van Arthur van Broekhoven. Oa ‘Festen’, ‘Idioten’, ‘Kinky Boots’ en ‘Nu even wel, nu even niet’. De laatste jaren werkt hij als regieassistent, voor onder andere de BOV en het Openlucht Theater Oosterhout.
Tom’s eerste aanraking met Honger was tijdens een reprise van “De Pop” waar hij het licht verzorgde. De eerste productie waarin hij speelde was “de Jossen”. Sindsdien heeft hij, met uitzondering van 2012, in alle producties meegedaan.

Amke Bogers (1985)

Op twaalfjarige leeftijd startte Amke haar ‘toneelcarrière’ bij Merijntje Gijzen. Haar eerste optreden was in de stromende regen tijdens het Bergse Straattheater in 1997. Na een aantal jaren groeide ze door naar ‘Jong Volwassenen’ van Jeugdtheater Rotonde. Sinds 2006 is ze onderdeel van Theatergroep Honger. Theater werd meer dan een hobby en in hetzelfde jaar startte ze met de opleiding Film- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht om aansluitend haar Master Theaterwetenschappen te behalen aan de Universiteit van Antwerpen. Amke is werkzaam in het Chassé Theater Breda.

Jan Dua (1982)

Als kleine jongen is Jan voor het eerst in aanraking gekomen met theater toen zijn vader hem mee nam naar het Koninklijk Jeugdtheater in Antwerpen. Toen kleine Jan dit stuk een jaar lang tot in den treuren had nagespeeld besloot zijn vader hem toch maar op toneel te doen. Elke zaterdagochtend brachten zijn ouders hem naar Merijntje Gijzen in Bergen op Zoom. En zo is het allemaal begonnen….
Jan speelde daarna Jospeh in de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ van Musicalplan Zuidwest. Sinds 2006 is hij onderdeel van Theatergroep Honger. Hij vertolkte ook diverse rollen bij de Bergse Operette Vereniging (BOV), Jeugdtheater Rotonde, de Vierschaar en Theatergroep Reflex. In 2012 heeft hij met Theatergroep Ludiek de voorstelling ‘Zwerfhonden’ op diverse locaties in Noord Brabant en België gespeeld. Daarnaast heeft Jan een deel van de opleiding Docent Drama aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en maakt hij sinds 2013 deel uit van het artistieke team van de BOV als regie assistent en stage manager.

Annebelle Kools (1983)

Tijdens haar studie in Utrecht is Annebelle begonnen met het volgen van toneel-, dans- en kleinkunstlessen. Ze speelde in diverse dans- en theatervoorstellingen bij Parnassos en de HKU. In 2007 speelde ze in de productie ‘De Jodenverraadsters’ onder regie van Helmert Woudenberg. Vervolgens was Annebelle werkzaam bij cultuurcommissie ‘Uit in de Uithof’ in opdracht van Universiteit Utrecht. Terug in Brabant speelde Annebelle als gastspeler bij theatergroep Variant in Roosendaal en in een straattheaterproject van Het Zuidelijk Toneel. Daarnaast sloot zij zich aan bij het Markiezaats MusicalKoor, waar ze tot september 2012 in het artistieke team actief was. Tijdens de vooropleiding Docent Drama aan de Fontys Academie werkte Annebelle bij Het Zuidelijk Toneel als educatiemedewerker.

Sinds 2012 is Annebelle lid van theatergroep Honger en danst ze bij dansschool Jac. van den Elshout. Annebelle is een van de medeoprichters van Productiehuis Huis aan de Schelde, is afgestudeerd aan de opleiding Kunsteducatie in is werkzaam in de bibliotheek van Bergen op Zoom.

Hilde Koopmans (1993)

Als kind vond Hilde de magie van theater al heel bijzonder. Vanuit die beleving is ze zelf begonnen met theater.

Hilde heeft een aantal jaar bij jeugdtheater Rotonde gespeeld, onder andere in de productie ‘Stuk!’. In 2014 is ze als gastspeler begonnen bij Theatergroep Honger, en sindsdien maakt zij deel uit van de vaste groep spelers.

Daan Quaden (1985)

Vanaf zijn kinderjaren heeft Daan lessen klassiek ballet en moderne dans gevolgd bij het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom. Later heeft hij hier ook acteer- en trompetlessen gevolgd. Daan heeft aan diverse culturele projecten meegewerkt, zowel binnen als buiten Bergen op Zoom. Zo speelde hij in de musical ‘Fame’ van Musicalplan Zuidwest, in diverse producties van de Vierschaar en de Bergse Operette Vereniging (BOV), producties voor de Kunstbende en voor Scoop.
In 2009 heeft Daan een jaar de opleiding docent drama gevolgd aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg. In 2010 is Daan voor het eerst te zien geweest in een productie van Theatergroep Honger. Daarnaast is hij ook lid van het Gezellentoneel en zeer actief in een Bergse bouwclup. Daan speelt niet mee in ‘Het Jaar van de Schlager’.

Oud spelers:

  • Karen Dekkers
  • Sanne van Lammeren
  • Jasper Koopmans
  • Diemer van Wijk
  • Laura van Mechelen
  • Valentijn de Jonge
  • Bart Boschman