Pieter en Sonja Piessens

Pieter Piessens en Sonja Nuijten zijn vanaf het eerste uur onderdeel van de Hongerfamilie. Honger speelde in 2006 de eerste voorstelling De Pop en op datzelfde moment opende FysioPiessens de deuren. Ze werden meteen de eerste sponsor van Theatergroep Honger en dat zijn ze tot op de dag van vandaag nog steeds.


Waarom dragen jullie Honger zo’n warm hart toe?


“Dat heeft meerdere redenen”, aldus Pieter. “We komen altijd kijken omdat de manier van spelen ons aanspreekt. Het is uitdagend, creatief en er zit altijd een diepere gedachte achter de stukken. Daarnaast zijn er privé ook heel veel lijntjes, Ik heb met Dré (de voorzitter van Honger), Sanne (speler van het eerste uur en regisseur van Niets) en Tom (speler van Honger) bij Première gespeeld en Angelo de partner van Floor secretaris van Honger

Foto: Pieter en Sonja Piessens

“De locaties zijn ook altijd anders en dat zorgt voor een unieke totaalervaring”, vult Sonja aan. “Jullie zijn klein en intiem. We voelen ons betrokken bij Honger. Dit heeft er mee te maken dat we jullie en veel mensen om jullie heen kennen. Het voelt altijd als een gezellig en fijn wederzien als we naar een voorstelling komen kijken. Zoals Pieter al zei zijn we op vele manieren met de Hongerfamilie verbonden. Vrienden, het bedrijf en onze persoonlijke interesses komen allemaal samen bij Honger. Daarnaast geniet ik ook altijd van de preview die georganiseerd wordt voor sponsoren. Je krijgt dan meer achtergrondinformatie en dan ga je met wat extra kaders de voorstelling in.”


Leuk om te vertellen is dat Pieter tijdens Flarden van Hades de hand van speelster Julia heeft behandeld. Zij raakte in de week voor de voorstelling gewond en kon door de juiste behandeling met mitella de voorstellingen spelen. En alsof er nog niet genoeg lijntjes zijn, werkt Carlijn de zus van Sanne (speler van het eerste uur en regisseur van Niets) al jaren in de praktijk. Ook op dat gebied komt alles samen!

Honger heeft in al die jaren niet stilgezeten, maar dat geldt ook voor Sonja en Pieter. Inmiddels heeft FysioPiessens twee vestigingen: Paramedisch Centrum in Steenbergen en Fysio Piessens in Gezondheidscentrum De Bank in Halsteren wat sinds maart van dit jaar geopend is. Naast verschillende soorten fysiotherapie worden daar nog 12 andere disciplines aangeboden waaronder osteopathie, Podotherapie en verloskunde Dat alles onder 1 dak! “Het was een verbouwing van ruim een jaar, maar het was absoluut de moeite waard. Doordat vele disciplines in één gebouw te vinden zijn, maakt dat het werk vele malen makkelijker. Je kan in de lunchpauze even overleggen met een collega van een andere discipline en dan is een doorverwijzing zo geregeld. Wij en onze collega’s merken dat er een toename is van klanten sinds de opening van De Bank”, aldus een trotse Pieter.

“Wij zijn beide werkzaam in de praktijk. Ik als praktijkmanager waarbij ik me met álles bezighoud behalve de fysieke zorg. Pieter is manueel therapeut en handtherapeut en ik doe al het werk wat hij minder leuk vindt”, lacht Sonja.


Dat klinkt als een gouden combinatie! “Dat klopt en dat zijn we al 34 jaar!” De opstart van De Bank is hard werken en worden vele uren ingestopt om alles goed te laten draaien. Als Sonja en Pieter niet aan het werk zijn, dan brengen ze graag tijd door met hun 3 kinderen van 19, 21 en 22 en aanhang. “Dat is altijd supergezellig!” En uiteraard wordt er ook in de vrije tijd bewogen in de vorm van wandelen, fitness en hardlopen en gaan ze graag naar theatervoorstellingen kijken. Pieter regisseerde jarenlang The Musicompany en dus het genre musical is één van zijn favorieten. Daarnaast gaan ze ook graag naar toneel en cabaret. Als ik vraag naar de favoriete Hongervoorstelling dan hoeven ze daar niet lang over na te denken: “Lang en Gelukkig”.

Honger kan niet bestaan zonder de steun van onze sponsoren. Sonja en Pieter, bedankt dat jullie ons al die jaren trouw zijn gebleven en we wensen jullie heel veel succes met het verder uitbouwen van De Bank!