Korneé van Terheijden

 

 

 

Op 14 november 2017 (Bedankavond) werd Korneé van Terheijden geïnterviewd door Amke. Korneé is een grote en trouwe sponsor en daar zijn wij hem erg dankbaar voor. Amke is benieuwd wat Korneé ertoe drijft om Theatergroep Honger te ondersteunen en vraagt hem het hemd van het lijf.

Wat doet Terheijen Groep BV?
Wij zijn bijna 20 jaar geleden begonnen met rioolwerkzaamheden en hebben dit uitgebouwd tot compleet onderhoud aan woningen en bedrijven in de ruimste zin van het woord. Wij doen infra, onderhoud, installatie, beheer en rioolservice. Totaalonderhoud maar wel kleinschalig. Wij werken alleen in bestaande panden. We doen geen nieuwbouw. Wij werken in de driehoek Goes, Rotterdam, Tilburg voor bedrijven én particulieren.

Is het een familiebedrijf?
Sinds vorig jaar is mijn zoon Stijn in het bedrijf gekomen. Hij doet de inkoop en planning.  Hij is mijn rechterhand in de zaak en samen regelen wij alles. Dit is erg leuk samen te doen.

Hoeveel mensen werken er?
Wij werken met 10 man. Ons bedrijf is gevestigd aan de Poortweg.

Wat is jouw connectie met Theatergroep Honger?
Eddy (penningmeester Honger) en zijn vrouw Yvonne zijn vrienden van ons. Yvonne heeft mijn vrouw in 2012 meegenomen naar ‘Blijf Weg‘ in de Blokstallen. Daar was ze zo van onder de indruk dat ik in 2013 mee moest naar de volgende productie. Dit was ‘Lang en Gelukkig‘ op het Ravelijn. Toen heb ik zo genoten en gelachten. Dat was een hele goede eerste kennismaking met jullie.

Wat is jouw favoriete Hongerstuk?
‘Lang en gelukkig’ vond ik heel grappig. En wat ik vanavond heb gezien (preview ‘Sissi’), zou dat zomaar eens kunnen evenaren. ‘Het jaar van de schlager‘ in het bos vond ik een geweldig stuk. Fantastisch gedaan. Knus in het bos, zelfs in de regen gezeten. Dat vond ik één van de leukste.

Jullie hebben een bepaalde komisch inslag die mij enorm aanspreekt. Jullie laten de verbeelding werken en stoppen elementen uit deze tijd in jullie stukken. Dat door elkaar mixen van al deze elementen geeft een prachtig effect. En de eenvoud spreekt me ook enorm aan.

En waarom jouw bijdrage aan ons? 
Theater is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader (Ad van Terheijden red.) was schouwburgdirecteur dus van kleins af aan heb ik iets met theater. Ik ben van kids af aan naar voorstellingen geweest. Hoe jullie voorstellingen maken dat spreekt mij enorm aan. Zelf creatief en autonoom zijn. Dat ben ik in mijn bedrijf ook. Ik vind het leuk om te zien hoe een voorstelling ontstaat en hoe ieder zijn kracht gebruikt. De stukken die jullie kiezen die spreken enorm aan bij veel mensen. En dat krijgen jullie ieder jaar weer voor elkaar. Dat is leuk! Honger is niet super bekend bij iedereen, maar als mensen gaan dan zijn ze verrast en verbaast. Daar draag ik graag aan bij.

Is het moeilijk om te kiezen wie je wel of niet meeneemt in de sponsoring?
Wij hebben in het bedrijf een duidelijk sponsoringsbeleid. Er wordt heel vaak aangeklopt met de vraag of wij geld kunnen geven voor een evenement. Maar zomaar geld geven vind ik helemaal niet leuk. Ik wil er zelf lol aan hebben of dat mensen in mijn familie- of vriendenkring er plezier aan hebben. Als zij genieten dan straalt dat ook over op mij. Zo ontstaat er een connectie en is het langs allerlei kanten met elkaar verbonden. Dat is veel leuker dan zomaar geld weggeven.

Wat zie je terug van sponsoring?
Ik verwacht  niet dat mijn inbreng in ‘euro’s’ terug komt. Ik vind het belangrijk dat ik mijn sponsoring maatschappelijk inzet. Dat vind ik een belangrijk item waar bedrijven goed over na moeten denken. Mensen staan er soms sceptisch tegenover dat je ‘zomaar geld weggeeft’, maar ik vind het belangrijk dat het gebeurt. Je kunt er als bedrijf veel mee bereiken en dat stimuleert mij om het te doen. Ik vind het heel belangrijk dat cultuur kan blijven bestaan en daar moeten we met elkaar over waken. Het zou zo zonde zijn als dat verloren gaat. Ik neem mijn kinderen en familie mee naar jullie voorstellingen en iedereen is altijd enthousiast. Ik draag jullie een warm hart toe en draag graag bij aan jullie voortbestaan.

Ik ben maar een heel klein bedrijfje en kan maar een beetje bijdragen in het grote geheel, maar dat dat doe ik heel graag.

Voor ons is dat heel veel en daar zijn we je super dankbaar voor!