Spotlight op Marijn en Marijke

Spotlight op…

Vaak staan alleen spelers en regisseur in de belangstelling. Tijd dus om eens een ander in de spotlights te halen. Dit maal richten we de spotlight op Marijn en Marijke Withagen van café ’t Slik en café de Schorre. Voor onze repetitieavond hebben we onderdak bij hen gevonden. Op 19 september was ’t Slik 24 jaar in handen van Marijn, sinds 9 jaar staat Marijke aan zijn zij. Wat drijft hen? Maar vooral ook zijn we benieuwd naar hoe zij de afgelopen maanden beleefd hebben én welke toffe dingen er de komende tijd op de planning staan. Zet 10 oktober in ieder geval vast in je agenda, want dan is er ‘Live op ons plein’.

Vrijgevigheid
Je kan het zo gek niet bedenken of het kan, mag én gebeurt bij Marijn en Marijke. 8 Bands op één avond repeteren? Tuurlijk, geen probleem. Is er nog een hoekje over voor de opslag van wat spullen? Ja hoor! ‘Wij hebben de ruimte, en het is zonde wanneer er niets mee gebeurt als die leegstaat. Dus als er plek is, dan kan het. Als je elkaar kan helpen, doen we dat graag!’

De betrokkenheid bij en passie voor het mensen een toffe tijd bezorgen delen Marijn en Marijke. Werk en privé loopt in elkaar over en het stel is eigenlijk 24 uur per dag samen. ‘Hoe hou je dat vol?’ vragen vrienden wel eens. Beide zouden niet anders willen. ‘We lachen veel, en zijn gewoon graag samen’. Ze versterken elkaar in de vele ideeën die ze hebben; soms met een realiteitscheck, maar vaker door samen de schouders eronder te zetten. Betrokkenheid bij toneel Door hun werk hebben Marijn en Marijke zelf bijna nooit tijd om naar voorstellingen te gaan. Wel proberen ze het altijd zo te regelen dat ze de optredens van hun (bonus)dochter Merel kunnen zien. Van jongs af aan heeft zij een passie voor het toneel, waardoor ze al menig optreden hebben gezien. Hoe jammer voor ons als Honger dat Merel uiteindelijk geen voorstelling met ons heeft kunnen spelen! Was dat verrekte virus er niet geweest, dan hadden ze haar afgelopen jaar ook bij Honger kunnen zien schitteren.

Nieuwe manieren van ondernemen
Ook voor Marijn en Marijke doet de naam corona niet meer gelijk aan een biertje denken. Het virus heeft hen niet uit het veld geslagen. Waar ze tijdens de eerste lockdown vooral achter de schermen met onderhoud aan de panden aan de slag zijn gegaan, hebben ze zich in de maanden daarna volledig gestort op toffe manieren om met hun klanten in contact te blijven. De online bingo’s bijvoorbeeld, waar op Koningsdag 600 mensen aan meededen (!), vonden gretig aftrek. Later zette dat zich door naar de silent bingo’s op locatie. Geïnspireerd door berichten van andere kroegen op social media en een keertje ‘afkijken’ bij een bedrijf dat dit voor hen verzorgde besloten ze zelf 140 koptelefoons aan te schaffen. Marijke is onderhand een professional geworden in het aanmaken van bingo-kaarten; iets dat bij de online bingo’s meer dan een dagtaak was.

In het begin van de lock-down hadden ze tijd om films en series te kijken, maar toen de cafés eenmaal deels weer open mochten nam het bijhouden van alle reserveringsaanvragen veel tijd in beslag. ‘De hele dag door ging de telefoon. Als mensen op vrijdagavond op de bonnefooi voor de deur stonden met de vraag of we nog plek hadden moest ik ze vaak teleurstellen. ‘Zet me dan maar vast op de lijst voor volgende week!’ hoorden we dan. Vaak had ik op zondag al geen plekken meer te vergeven voor het weekend erop.’

‘Live op ons plein’
Voorheen werd de tent op het terras eigenlijk alleen gebruikt tijdens de Vastenavend en met evenementen als ‘live op ons plein’. Gelukkig heeft de gemeente alle medewerking verleend aan een terrasvergunning, waardoor ze de afgelopen tijd veel gebruik hebben kunnen maken van het terras. En ook de komende maanden zullen ze dat blijven doen.

Op 10 oktober vindt weer het eerste grote feest plaats; ‘Live op ons plein’. Deze editie is gratis te bezoeken; een cadeautje voor de klanten omdat dit jaar alle dagen voor de 25e keer beleefd worden. Rond het middaguur beginnen de eerste optredens. Je kan die dag komen luisteren naar: de Doe Maar Tribute band Awoei!, Whatever**** en Frontaal. In de pauzes van deze bands op het plein speelt op het binnen-podium de band Instock ’69. Zij sluiten deze feestelijk dag ook af.

Tot slot… wanneer kunnen we weer karaoke zingen? 
Dé vraag die menig vaste bezoeker van ’t Slik graag beantwoord zou zien! We moeten nog even geduld hebben; pas als de openingstijden weer helemaal terug naar normaal zijn gaat ook de karaoke weer van start. Als het aan Marijn en Marijke ligt duurt dat niet lang meer! Voor nu zijn ze vooral blij dat ze sinds kort weer open zijn zonder al die tafels en stoelen in de zaak.

Meer info? https://www.cafetslik.nl/