2016 – Heldhaftig

Een zelfgemaakt productie rondom de thema’s sport, helden leven en dood.

 

“Welkom dames, welkom heren

U dames en heren, u bent erbij.

Eens in de zoveel jaar gehouden en u bent erbij.

U bent uitverkoren.

U bent getuige van De Toren Spelen!”

Theatergroep Honger bestond in 2016 10 jaar en speelde de zelfgemaakte productie Heldhaftig, waarin vijf personages tijdens De Toren Spelen tegen elkaar strijden onder toeziend oog van Het Regime. De cheerleaders oefenen de laatste pasjes, de Master of ceremonies schraapt zijn keel, de ordetroepen krijgen de laatste instructies om het spel in goede banen te leiden en de personages warmen de spieren op. Iedereen is klaar voor De Toren Spelen! Wie zal zich ontpoppen als held? Wordt het de nerd, de mooiboy, de femme fatale, de verwende snotneus of toch de stoere biker? Het publiek kwam zijn eld aanmoedigen in het prachtige sportieve decor van atletiekvereniging SPADO op Sportpark Rozenoord.

Heldhaftig werd een verrassende fysieke theatervoorstelling waarin beweging centraal stonden en elementen uit de sport door herkenbare stereotypes worden uitvergroot.

 Theatergroep Honger werd in het creatieve proces begeleid door De Kwekerij uit Tilburg. Een professionele theatergroep die op een eigenzinnige manier beeldend theater maakt op buitengewone locaties. Theatergroep Honger is met deze samenwerking op zoek gegaan naar een kwaliteitsimpuls.