2019 Ilion – vrouwen in oorlog

Een lang gekoesterde wens ging in vervulling; Stichting Wilde Mossels danst! en Theatergroep Honger brachten samen een voorstelling!

Voortbordurend op de beroemdste strijd uit de geschiedenis, de Trojaanse Oorlog, ontwikkelden dansers en spelers onder leiding van Jasper Koopmans een voorstelling. Ze beten zich vast in de vraag: wat doet oorlog met je? In het verhaal van de Trojaanse Oorlog vonden ze vele universele thema’s en motieven die niet gebonden zijn aan een tijd of plaats. Oorlog vandaag kent dezelfde verhalen als oorlog 3000 jaar geleden. Iedere oorlog heeft verschillende kanten en kent vele verhalen: dat van de moeder van een strijder, van de rouwende weduwe, de opstandige vrouw, de first lady, de gevangen vrouw, maar ook van de onbekenden, zoals die er zijn in elke oorlog…zowel vroeger als vandaag.

Ilion, vrouwen in oorlog is een collage geworden van eeuwenoude en hedendaagse teksten, speeches van wereldleiders en interviews met oorlogsslachtoffers. Geen kant en klaar verhaal met een keurig begin en eind , maar vernieuwend totaaltheater waarbij een beroep werd gedaan op de verbeelding van het publiek. In de rauwe omgeving van Bruijs Jachtbouw vloeiden dans, tekst, muziek, beweging en mime samen tot een bijzondere theaterervaring.

Trailer