Hongerige Mossels

Voorbespreking ilion

Voorbespreking door regisseur Jasper Koopmans

Trailer ilion

Ilion, vrouwen in oorlog

Stichting Wilde Mossels danst! en Theatergroep Honger brengen samen een voorstelling. We stoppen een eeuwenoud verhaal in een spiksplinternieuw jasje…

Oorlog is van alle tijden. Iedere oorlog heeft verschillende kanten en kent vele verhalen: dat van de moeder van een strijder, van de rouwende weduwe, de opstandige vrouw, de first lady, de gevangen vrouw, maar ook van de onbekenden, zoals die er zijn in elke oorlog…zowel vroeger als vandaag.

Het afgelopen jaar beten wij ons vast in de vraag: wat doet oorlog met je? Onze inspiratiebron werd het verhaal van de Trojaanse Oorlog, waarin we vele universele thema’s en motieven vonden die niet gebonden zijn aan een tijd of plaats. Oorlog vandaag kent dezelfde verhalen als oorlog 3000 jaar geleden.

Ilion (Griekse benaming van Troje) is een collage van eeuwenoude en hedendaagse teksten, speeches van wereldleiders en interviews met oorlogsslachtoffers. Geen kant en klaar verhaal met een keurig begin en eind , maar vernieuwend totaaltheater waarbij een beroep wordt gedaan op de verbeelding van het publiek. In de rauwe omgeving van Bruijs Jachtbouw vloeien dans, tekst, muziek, beweging en mime samen tot een bijzondere theaterervaring.

Benieuwd wat het samenspel van dans en toneel oplevert? Koop dan nu vast je kaarten. Dit wil je niet missen! Houd onze website(s), nieuwsbrieven en socials in de gaten voor alle updates rondom deze bijzondere samenwerking.

Vergeet niet jezelf in te schrijven voor onze nieuwsbrieven (Honger | Mossels). Al lid van één van beide? Door je ook voor de andere nieuwsbrief aan te melden leer je ook de dansers of juist de spelers de komende maanden beter kennen.